Wuosisatamarkkinat – kyläjuhlasta suurtapahtumaksi

Elokuussa järjestettävät Wuosisatamarkkinat ovat vuodesta toiseen Vihdin ylivoimaisesti isoin tapahtuma. Yhden päivän aikana kirkonkylän raitti, ranta ja tori kokoavat yli 200 myyjää ja 15 000 kävijää. Vajaan 7 000 asukkaan kirkonkylälle se on iso saavutus.

Wuosisatamarkkinoilla vanha aika ja nykypäivä kohtaavat. Moni kauppias on pukeutunut vanhaan tyyliin ja myy perinteisiä käsitöitä ja elintarvikkeita. Yhdistykset, järjestöt ja yritykset esittelevät, millaisia harrastuksia ja palveluja Vihdissä nykyään on tarjolla. Kirkonkylän historialliset rakennukset ovat avoinna, ja lavalla nähdään musiikkia ja tanssia eri aikakausilta. Tapahtuma tarjoaa ohjelmaa, puuhaa, ruokaa ja ostoksia kaikenikäisille.

Tapahtuman järjestää SuurVihdin Kilta ry Vihdin kunnan taloudellisella tuella. Yhteistyökumppanina toimii Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia, jonka turvallisuusalan opettajat ja oppilaat vastaavat liikenteenohjauksesta ja turvallisuudesta.

Ensimmäiset Wuosisatamarkkinat järjestettiin osana Vihti-Päiviä vuonna 2007, kun Vihti täytti 500. Tänä vuonna tapahtuma valtaa kirkonkylän sunnuntaina 24.8. kello 10–16.30.

www.wuosisatamarkkinat.fi

Kuvat: Anni Laitinen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *