Wine in the Woods vie viinitastingin metsään

Ruoan ja viinin liitto on tuttu lukemattomille nautiskelijoille, mutta voisiko viinien ja eri aistimusten yhteyteen syventyä vielä lisää? Tähän Retkipaikka-palvelun perustaja ja Metsien kätkemä -televisiosarjasta tuttu Antti Huttunen halusi vastauksen, ja näin Wine in the Woods sai alkunsa.

Huttunen halusi tuoda yhteen kaksi itselleen tärkeää teemaa: luonnon ja viinit. Wine in the Woods on kokonaisvaltainen elämys, joka yhdistää luonnosta saatavat aistikokemukset sekä viinien maut tuoksuineen. Nuuksion Pohjoisella Portilla alkava parin tunnin mittainen kokemus johdattaa metsän siimekseen kuuntelemaan ja tunnustelemaan luonnon ja metsän ääniä, tuoksuja ja tunnelmaa. Lyhyellä kävelyllä ei pidetä kiirettä, vaan annetaan aikaa virittäytyä luonnon tasolle.

Nuuksion Pohjoisella Portilla Salmessa on helppo unohtaa, että paikka on itse asiassa suhteellisen lähellä Helsingin keskustaa. Rauhallinen maaseutumiljöö ympäröi idyllistä vanhan kartanon pihapiiriä, ja Nuuksion kansallispuisto metsineen odottaa aivan kulman takana.

Kävelyretken jälkeen astutaan luonnon omaan ravintolasaliin. Askel puisen Wine in the Woods -kyltin ali kertoo, että nyt saavutaan elämyksen pääosaan, metsäviinibaariin. Siellä odottavat päällystetyt puiset penkit sekä sommelieeri viineineen. Kaikkien muiden aistikokemusten jälkeen on vielä viimeinen jäljellä: makuaisti. Tässä viinit pääsevät esille.

Suomalainen metsä sekä maasta ja luonnosta peräisin olevat viinit sopivat yhteen hämmästyttävän hyvin. Kumpikin on elävä kokonaisuus, ja molemmilla on useita eri kerroksia. Ne elävät jatkuvassa muutoksessa, ja kun ne tuodaan yhteen, voidaan molemmista löytää aivan uudenlaisia puolia!

Vaikka ei olisi aikaisemmin osallistunut viinitastingiin, on täällä luonnon keskellä vaivatonta peilata omia havaintojaan muiden kanssa. Luonto tarjoaa matalan kynnyksen heittäytyä keskusteluun.

Wine in the Woods on mahdollista kokea Nuuksiossa kesäkaudella. Lue lisää.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *