Vihti on innovatiivisten yritysten koti

Buhdas puhdistaa myrkyttömästi

Vihtiläisen Linda Cleanin tavoitteena on mullistaa siivouspalvelut. Yritys on ollut mukana kehittämässä täysin kemikaalitonta ja myrkytöntä Buhdas-siivousmenetelmää, jossa puhdistettuun veteen lisätyt probiootit pilkkovat likaa ja valtaavat elintilan haitallisilta bakteereilta.

– Buhdas-menetelmän avulla voidaan luopua siivousnestepulloista, välttää kemikaalien kerrostuminen pinnoille, kohentaa sisäilman laatua sekä parantaa siivoojien työturvallisuutta, yrittäjä Timo Kaarlela luettelee.

Buhdas-menetelmälle on haettu kolmea patenttia. Syksyllä 2019 yritys kilpailee Kasvu Open -kasvuyritystapahtuman finaalissa.

www.buhdas.com

Kuumasinkityslaitos oli suurinvestointi

Maan nykyaikaisin kuumasinkityslaitos nousi Vihdin Ojakkalaan syksyllä 2017. Vihdin Kuumasinkityksen sydän on 13 metriä pitkä, 1,6 metriä leveä ja 2,6 metriä syvä sinkityspata. Muihin verrattuna vihtiläisyrityksen etuja ovat erinomainen sijainti, korkea osaaminen ja samalla tontilla toimiva maalausyritys. Sinkitetyt osat päätyvät esimerkiksi halleihin, teräsrakenteisiin ja infraan kuten tie- ja sillankaiteisiin ja valopylväisiin.

– Tehdas oli 10 miljoonan euron investointi, jota harkittiin 10 vuoden ajan. Se kannatti, sillä kysyntä on kasvanut, ja tällä hetkellä yrityksessä on noin 30 työntekijää, toimitusjohtaja Risto Sirviö iloitsee.

www.vihdinkuumasinkitys.fi

Suomen suurin restaurointiosaaja

Nummelasta käsin toimiva Restaurointimaalaus Nykänen on kasvanut 15 vuodessa alansa suurimmaksi. Yritys työllistää parikymmentä työntekijää.

Restaurointimaalaus Nykänen tarjoaa paitsi tavanomaisia rakennusmaalaus- ja saneeraustöitä myös vaativia erikoismaalauksia ja restaurointitöitä. Vantaan Pyhän Laurin kirkko, Helsingin Erottajankulman kiinteistö, luontokeskus Haltian päärakennus – yrityksen työnäytteet ovat komeita.

– Uusille asiakkaille referenssit ovat tärkeitä. Yrityksemme on myös Museoviraston hyväksymä eli voimme restauroida kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita, yrittäjä Toni Nykänen kertoo.

www.restaurointimaalaus.fi

Kivijalkakauppa valloittaa palvelullaan

Merja Järventausta perusti alusasujen erikoisliikkeen Putiikki Bran lama-aikaan.

– Moni piti sitä hulluna. Itse halusin myydä tuotteita, joita ei kannata ostaa verkosta, ja rintaliivejähän moni haluaa sovittaa. Laskin, että nollasta lähtiessä suunta voi olla vain ylöspäin.

Nummelan keskustassa sijaitseva Putiikki Bra on harkittu kokonaisuus. Lähes kaikki naiset kokevat rintaliivien hankinnan ikävänä, ja siksi Järventausta on halunnut tehdä siitä helppoa ja mukavaa. Putiikki Brahan voi piipahtaa nopeasti, ja tunnelma siellä on rento ja lämmin. Runsaasti kiitosta Järventausta on saanut myös asiantuntevasta palvelusta.

www.putiikkibra.fi

Pikkuyrittäjille kaikki on mahdollista

Kasvomaalausta, kierrätyskoruja, myslipatukoita, pikkuleipiä, pitsoja, kesäkukkia, kynätelineitä, pomppupatja… Pikkuyrittäjillä myynnissä voi olla mitä tahansa itse keksittyä ja kehitettyä. Rahaa vastaan tietysti.

Pikkuyrittäjät-ohjelma on tutustuttanut vihtiläisiä viidesluokkalaisia yrittäjyyteen, yrittäjähenkeen ja paikallisiin yrittäjiin vuodesta 2015 lähtien.

– Tavoitteena on yrittäjyyden ja yrittäjähengen kehittäminen hauskalla ja kannustavalla tavalla. Haluamme tarjota lapsille elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia ja osoittaa, että mitä tahansa voi saavuttaa, kunhan vain yrittää, konseptin Vihtiin tuonut Mikko Mäki-Rahkola kertoo.

www.facebook.com/pikkuyrittajatvihti/

Vihdissä toimii lähes 2 500 yritystä, ja vuodessa perustetaan noin 190 uutta yritystä. Vihdin sijainti pääkaupunkiseudun kupeessa varmistaa, että alle tunnin matkan päässä on 1,5 miljoonan suomalaisen markkina-alue ja liikenneyhteydet koko maailmaan. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä yrityskehittäjä Kristiina Saloon, p. 044 467 5394, kristiina.salo@vihti.fi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *