Tour de Hiidenvesi

Hiidenvesi on Uudenmaan toiseksi suurin järvi. Se yhdistää Nummelan ja Vihdin kirkonkylän, ja monet Vihdin upeimmista luontokohteista, nähtävyyksistä ja maisemista osuvat sen rannalle. Mikä parasta, järven ympäri kulkee kauniiden maisemien läpi kiemurtava tie, joka sopii erityisen hyvin pyöräretkiin, mutta on toisaalta elämys myös vaikkapa auton tai moottoripyörän kyydistä käsin. Poimimme tähän reitin kohokohdat Nummelasta vastapäivään kulkien.

Vihdin kirkonkylä

Kirkonkylä on kokonaisuutena yksi Vihdin ”must see”-kohteista. Ihastuttavan, historiallisen kylänraitin varrelta löytyy helpotus nälkään, janoon ja jäätelönhimoon. Kirkonmäki pitkälle kantavine maisemineen esittelee kerralla Vihdin parhaat puolet. Rannan tuntumasta löytyy jännittävä keskiaikainen rauniokirkko.

Pääkslahti

Jos on reissussa kiireettömästi tai haluaa keitellä kahvit omassa rauhassa, kannattaa tehdä hieman pidempi poikkeama Pääkslahden seudulle, joka nimestään huolimatta on enemmänkin järven kahteen osaan jakava niemi. Alueelta löytyy kaksi ihastuttavaa laavua, luontopolku ja uimaranta.

Hill Side Golf

Jokikunnassa tie kiemurtelee läpi avarien, kumpuilevien peltomaisemien, joiden keskeltä voi bongata hyppyrimäen. Mäen luona sijaitsee Hill Side Golfin upea 18-reikäinen kenttä, jonka klubin kahvilassa voi istahtaa hengähtämään hetkeksi.

Hiidenpirtti

Matka jatkuu Lohjan puolelle Retlahteen, sieltä edelleen etelään vanhalle Turuntielle ja sitä myöten yli Hiidenveden. Sillan kohdalta löytyy Hiidenpirtti, kahvila-ravintola, joka on kesäisin seudun veneilijöiden ehdoton pistäytymispaikka.

Mirkun tallin kesäkahvila

Turuntieltä reitti erkanee taas rauhallisemmalle Vesikansantielle, jonka varrelta löytyy ihastuttava Mirkun tallin kesäkahvila. Ajoita vierailusi iltapäiväkahviaikaan, jotta pääset nauttimaan aidosta maaseudun tunnelmasta.

Joutselan kesäkahvila

Herkullisena huipentumana reippaalle päiväretkelle toimii Joutselan kesäkahvila. 1800-luvun miljöössä, suurten mäntyjen ja tammien vilvoittavassa varjossa kelpaa nauttia kuppi kahvia tai lasi kuohuvaa, ja ahmia maisemaa silmillä. Vihdin parhaat auringonlaskut tavoittaa viereiseltä Kokkokalliolta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *