Ratkaise murhamysteeri Veikkolan kartanossa

Oletko aina haaveillut ratkaisevasi murhamysteerin kuin Sherlock Holmes tai Hercule Poirot? Veikkolan kartanossa se on mahdollista. Murhamysteerit ovat kartanon erikoisuus, jota et todennäköisesti löydä muualta. Vihdin Matkailu ry valitsi murhamysteerit Vuoden 2018 Elämykseksi.

Murhamysteeriteemoja on kuusi: kartano, mafia, lööppijulkkis, kauhu, Titanic ja 50-luku. Näistä 10–20 hengen porukka voi valita mieleisensä. Pelinohjaajana toimiva kartanon isäntä jakaa roolit ja toimittaa jokaiselle pelaajalle ohjeet hahmon läpiviemiseen viikko ennen tapahtumaa. Näin pelaajille jää aikaa omaksua hahmonsa.

– Joka porukasta löytyy ihmisiä erilaisiin rooleihin. Niistä selviytyäkseen ei tarvitse olla näyttelijä. Annamme pelaajille vähän rekvisiittaa, mutta aika moni pelaajista on itsekin satsannut asuunsa. Mysteerin ratkaisu lähtee etenemään avaintehtävien kautta, eikä tehtävissä pysty mokaamaan, kartanon isäntä Henrikki Halme rohkaisee.

Parituntisen pelin jälkeen tarjolla on mysteerin teemaan sopiva herkullinen illallinen. Kokonaisuuden hinta on 110 e + alv. 24 % / hlö.

– Murhamysteeristä ovat innostuneet muun muassa pikkujouluja ja illanviettoja pitäneet työporukat ja yhdistykset. Avoimiakin murhamysteereitä, joihin kuka tahansa voi osallistua, saattaa tulla, ehkä myös kartanoomme liittyvä teema, Halme suunnittelee.

Veikkolan kartanon historiaa

Ensimmäiset merkinnät Vihdissä sijaitsevasta Veikkolasta ovat 1500-luvulta. Näyttävä päärakennus on vuodelta 1814 ja sivurakennus 1700-luvulta. Nykyisestä nimestään huolimatta Veikkola on alun perin rustholli eli ratsutila eikä kartano.

Henrikki Halmeen suvulle tila siirtyi pakkohuutokaupassa vuonna 1931. Sitä ennen se kuului saksalaiselle von Rehausen -sotilassuvulle. Kotiopettajana Vihdissä toimineen J.V. Snellmanin kerrotaan kosineen siellä tilan tytärtä Auroraa mutta saaneen rukkaset.

Veikkolan kartanon elinvoimaisuuden kannalta tärkeä henkilö oli Henrikki Halmeen isoäiti Eeva Väyrynen, joka piti tilaa yksin sotaleskeksi jäätyään. Hänen tyttärelleen tila siirtyi 1980-luvulla ja Halmeelle vuonna 2009. Nykyään tilalla harjoitetaan luomuviljelyä ja metsätaloutta. Hevosia on ollut 40 vuoden ajan.

Viime vuosina mukaan ovat tulleet juhla- ja kokouspalvelu, teemaillat, murhamysteerit sekä kotimajoitus.

– Epäilimme, haluaisivatko ihmiset tänne, mutta Airbnb:n kautta luontoa, rauhallisuutta, hiljaisuutta, puhtautta ja maisemaa ihailemaan on tullut jo 39 kansallisuutta, Halme kertoo.

www.facebook.com/veikkolankartano

Kuvat: Veikkolan kartano

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *