Porkkanakakkua ja puumajoitusta Helene Schjerfbeckin maisemissa

Vihdin Nummelassa sijaitsee Kartanohuvila Joutsela, jonka Hiidenvedelle avautuva maisema on inspiroinut monia jo Luontolan parantolan ajoista lähtien. Yksi heistä on Suomen tunnetuimpana taiteilijana pidetty Helene Schjerfbeck ja teoksensa Puut ja auringonlasku, Hiidenvesi.

Vuoden 2014 keväällä Kartanohuvila Joutsela avasi ovensa kokouksille, juhlille ja tapahtumille Juhlapalvelu Casalenin muuttaessa tiluksille. Tammikuusta 2019 alkaen paikkaa on kehitetty vahvemmin vihtiläiseksi matkailu- ja elämyskohteeksi.

– 1800-luvulla rakennettu talvihuvila sekä pieni idyllinen kappeli kauniissa mäntypuustoisessa miljöössä järvimaisemassa tarjoaa tunnelmalliset puitteet erilaisiin tilaisuuksiin. 100 asiakaspaikkaa mahdollistavat monimuotoiset tilaisuudet pienistä kokouksista isoihin tanssihäihin. Tarjoilut valmistamme aidoista, puhtaista raaka-aineista, ja kaunis kattaus on osa kokonaisuutta, yrittäjä Inka Palmu-Lempinen taustoittaa.

– Haluamme tuoda Joutselaa ympäröivän luonnon osaksi kokous- tai juhlapäivää, ja voimme asiakkaan toivomuksesta kattaa ruokapöydän metsään tai ilta-auringon alle. Yhteistyökumppaniemme kanssa järjestämme ulkona ohjelmaa rivitanssista Metsämieliohjaukseen ja metsän kuntosalituokioon. Villiyrtti- ja ohjelmallisissa nuotioissa voi nauttia kaikilla aisteilla pihapiirimme tunnelmasta, Palmu-Lempinen kertoo.

Luonnollinen jatkumo palveluille on keväällä 2019 lanseerattu Metsähotelli Joutsela & Tentsile Experience Camp Hiidenvesi. Majoituspaketti sisältää muun muassa yöpymisen puiden välissä riippuvassa Tentsile-majoitteessa, makuupussit sekä aamiaisen kartanohuvilan terassilla upeassa kulttuurimaisemassa. Kesäviikonloppuisin voi päivällä siirtyä kartanokahvilan puolelle nauttimaan kuuluisaa Kartanon porkkanakakkua ja muita herkkuja.

casalen.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *