Omakotiasuminen uusi aikakausi esitellään Vihdissä

Yhteisöllisyydellä on Vihdissä pitkät perinteet, jotka Sepänpiha yhdistää nykyaikaiseen asumiseen. Sepänpihan uudenlaiselle asuinalueelle rakentuu ainutlaatuinen pienten kotien alue kävelyetäisyydelle keskustan palveluista. Vihdin kunta järjestää kesällä 2020 Nummelassa valtakunnalliset asumisen minimessut, joiden pääteema on Pieni koti – iso elämä.

Suomalaisten vaatimukset ja toiveet omakotiasumiseen ovat muuttuneet. Suuren tontin hoitoon ei välttämättä haluta käyttää aikaa, vaan mieluummin panostetaan muuhun asumiseen ja elämiseen.

Kotinäyttelyssä tullaan esittelemään yksilöllisiä pientalokohteita, jotka edustavat tulevaisuuden asumismuotoja ja -ratkaisuja. Alueelta löytyy inspiraatiota sisustukseen sekä ideoita puutarhaan, saunaan ja keittiöön. Ohjelmaa on päivittäin 25.6. – 5.7.2020 välisenä koko perheelle. Luvassa onkin tapahtuma, jonka jokainen jaksaa kiertää ja viettää hauskan päivän pariskuntana, perheenä tai kaveriporukalla.

Tiivis alue muotoutuu kaikilta rakenteiltaan yhteisöllisyyttä tukevaksi: yhteiskäyttöalueet ja polut yhdistävät sen eläväksi, asukkaiden näköiseksi kokonaisuudeksi. Jokainen talo on toteutunut unelma. Suunnitelmissa ovat muun muassa moderni mummonmökki, petankkikenttä ja naapuruston turnaukset. Yhteisöllisyys lähtee jo rakentamisesta. Sepänpihassa kunta auttaa rakentajia tekemään yhteistyötä työvaiheiden aikataulutuksen ja kilpailutuksen suhteen.

Seuraa Sepänpihaa osoitteessa kotinäyttely.fi

Ennen tapahtumaa talojen edistymistä voi seurata blogeista, joihin linkit löytyvät tapahtuman kotinäyttely.fi -nettisivuilta.

Sepänpihasta tulee yhteisöllinen ja pikkukaupunkimaisuutta ilmentävä 2,2 hehtaarin alue kävelyetäisyydelle Nummelan keskustan palveluista. Suunnittelussa painottuneita arvoja ovat muun muassa sujuva arki, saavutettavuus ja aktiivinen elämäntapa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *