Nuuksion Pohjoinen Portti

Nuuksion Pohjoinen Portti tarjoaa paljon koettavaa, herkullisia hetkiä ja rauhaisan sisääntuloväylän Nuuksion kansallispuistoon. Tämä lapsiperheillekin upeasti sopiva retkikohde tunnetaan myös Salmen ulkoilualueena.

Pohjoisen Portin sydän on kahvila Pirtti. Joka viikonloppu siellä tarjoillaan itse tehtyjä suolaisia ja makeita herkkuja kahvin ja kotimaisista luonnonyrteistä haudutetun yrttijuoman kera. Pääosassa ovat lähiruoka, luonnon omat herkut ja kotimaiset raaka-aineet.

Välinevuokraamosta voi varata käyttöön vaikkapa fatbiken, sup-laudan tai kanootin. Yöunia varten vuokravarusteista löytyy kaikkea riippumatosta Tentsile-puutelttaan.

Oppaan kanssa ehdit kokea enemmän

Paikalle on helppo saapua, ja kaikki, mitä luontoilija tarvitsee, löytyy välittömästi: puhdas luonto, tulipaikat sekä kiinnostavan, Nuuksion kansallispuistoon johtava reitistö.

– Luonnossa voi kulkea monin eri tavoin. Kauttani se on mahdollista mm. kävellen, meloen, fatbikella, lumikengillä, tai retkiluistimilla. Kyse on vain siitä, mikä tyydyttää mielesi, Pohjoisen Portin eräopas Mikko Sieman kertoo.

Matkaan voi lähteä hiljaa hiipien, katsellen, nuuskien ja kuunnellen, tai vauhdista pitävät voivat ottaa nopeutta rivakasti kävellen, tai fatbikeilla kurvaillen.

Kävelijöille ja fatbikeille löytyy kaikkea leveästä hiekkapohjaisesta polusta, umpimetsään. Talvisin taas voi hyödyntää järven jäätä ja ympäröiviä lumihankia.

Lähde luotoon osoitteesta johku.com/like2hike tai nappaa fatbiken allesi bikerentalfinland.johku.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *