Islanninhevosen selässä pääsee lähelle luontoa

Ympärillä on metsän rauha, matka taittuu polkua pitkin. Metsätielle tullessa rytmi vaihtuu tasaiseen tölttiin ja kiihtyy laukkaan. Kun on päässyt villin luonnon keskelle, on vaikea uskoa olevansa pääkaupunkiseudun kupeessa. Eikä kaupunkia enää hetken hämmästelyn jälkeen edes muistele, sillä vaellusratsastuksella hetki tempaisee mukaansa.

Selin kylässä Vihdissä sijaitsee pieni ja kodikas islanninhevostalli, kotitalli Hersir. Kyseessä on Uudenmaan ehkäpä ainoa talli, joka järjestää pitkiä, yön yli kestäviä vaelluksia ja retkiä islanninhevosilla.

Hersir toimii mahdollisimman luonnonmukaisesti hevosen ja ympäristön ehdoilla. Vaelluksilla ei käytetä esimerkiksi kuolaimia, raippoja tai kannuksia. Sama ajattelu jatkuu läpi linjan. Tarjottava ruoka on luomua, lähellä tuotettua ja kasvispainotteista. Kun tähän yhdistetään vielä hyvä yhteistyöverkosto ja kokeneet oppaat, on kasassa toimiva resepti elämyksiin.

Retket ovat niin suosittuja, että niille tullaan kauempaakin. Se on helppo ymmärtää, kun katsoo maisemaa. Reitit kulkevat Selissä ja sieltä edelleen naapurikyliin, kuten Vihtijärven Rokokallion alueelle. Paikan jäkäläkalliot ja käkkärät männyt tuovat mieleen pohjoisen Suomen.

Vaellusratsastus sopii kaikille, joilla on ratsastuskokemusta. Suurin osa tulijoista on aktiivisia ratsastuksen harrastajia, jotka haluavat kokeilla jotain erilaista. Retkiä järjestetään sitä mukaa, kun varauksia tulee. Hersirin Facebookista löytyy aina maanantaisin tieto mahdollisista äkkilähdöistä. Myös yksityiset retket esimerkiksi pariskunnille ovat mahdollisia – ja myös suosittuja.

kotitallihersir.net

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *