Ihahaa miten paljon hevosia!

Vihti on Suomen merkittävimpiä hevospitäjiä. On arvioitu, että kunnan alueella on jopa yli 2000 hevosta. Sanotaan jopa, että Vihdissä on eniten hevosia väkilukuun nähden Suomessa. Vihdin hevosjalostusyhdistys on Suomen suurimpien jalostusyhdistysten joukossa. Pieniä talleja on lukemattomia ja suurempiakin kymmeniä.

Asukkaista löytyy maan parhaimpia ravivalmentajia ja ohjastajia. Valtakunnan pääravirata on lähellä ja kulkuyhteydet myös muille radoille ovat hyvät. Aikanaan puhuttiin jopa Haimoon Ravikorkeakoulusta.

Mahdollisuudet hevosharrastukseen kaikissa muodoissa ovat siis kunnossa. Vihtiä voikin pitää oikein hevospitäjänä.

– Täällä otetaan hevoset myönteisesti vastaan. Luonto vetää hevosihmisiä puoleensa. Ja Erityisesti S-Raudalle iso kiitos kattavasta hevospuolesta, Ranchin emäntä -blogista tuttu Mari Valosaari kertoo

Hevosilla on paljon annettavaa myös matkailijalle. Kärkeen Mari nostaa islanninhevoset.

– Issikkatallit ovat matkailijalle superkohteita! Ratsastamaan tullaan ryhmänä, käydään vaelluksella maastossa, syödään eväät. Aivan täydellinen paketti.

Issikoiden kautta Mari myös tutustui Vihdin ratsuskeneen. Pääkslahdessa sijaitseva Ofeigur on hänelle tuttu jo kymmenen vuoden ajalta. Paikka löytyi alkujaan kaverin suosituksen kautta ja paikka ihastutti heti ensikäynnillä.

Talleja Vihdissä

Vihdin ratsastuskeskus
Vihdin ratsutalli
Millitalli
Hevoslaakson talli
Kotitalli Hersir
Ofeigur
Talli Fludabær

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *