Antti Seppä perheineen rakensi aurinkoisen kodin

Antti Sepän on helppo hymyillä. Hän seisoo liki valmiin omakotitalon rappusilla. Perhe asuu nyt uudessa talossa Vihdin Nummelassa, Perhosniityn alueella. Talo rakennettiin omien piirrosten mukaisesti pitkästä tavarasta.

– Rakennusliike teki levytyksiin asti, ja siitä jatkettiin itse. Katot, lattiat, keittiöt ja sauna on tehty itse. Nyt ollaan voiton puolella, Antti kertoo.

Takana on pitkä matka. Tontin etsiminen otti aikansa, mutta se kannatti.

– Halusimme isot ikkunat auringon suuntaan, ja nyt taloon paistaa aurinko koko päivän, Antti kertoo.

– Vaimoni työskentelee lentoemäntänä, eli päivystäessä täytyy ehtiä tunnissa lentokentälle. Nummelan sijainti on siihen optimaalinen. Lisäksi kun lasten koulut ja harrastukset olivat samalla seudulla, oli luontevaa etsiä tonttia alueelta, jossa kaikki toimii.

Lopulta löytyi mieluisa tontti – ja vieläpä pienen onnenpotkun avittamana. Vuonna 2017 Antti osallistui Wuosisatamarkkinoilla tontinmetsästyskilpailuun ja voitti sen. Pääpalkintona oli alennus tontista. Siitä eteenpäin asiat etenivät vauhdikkaasti. Kunpiirustukset olivat valmiina, lupaprosessit menivät sulavasti, ja päätökset tulivat muutamassa viikossa.

– Rakennustarkastaja neuvoi sekä lupaprosessissa että rakentamisen aikana, Antti kertoo.

Työmaa alkoi huhtikuussa, ja muuttamaan päästiin tavoitteen mukaisesti jouluksi. Pihan puolella toki on vielä monenlaista tekemistä: terassin viimeistelyä, nurmikon perustamista sekä aurinkopaneeleiden asentaminen.

Aurinkopaneelit omaan kotiin?

Järkevästi mitoitettu aurinkopaneeli tuottaa 15–30 % talon kokonaisvuosikulutuksesta. Laskennallisesti investointi maksaa itsensä takaisin noin 10 vuodessa. Jos sekä ekologisuus että rahansäästö kiinnostavat, on aurinkoenergia hyvä valinta.

Antti suosittelee: Vihdin frisbeegolf-radat

Kaatis, Kumpunotkolantie
Nummelanharju, Kehätie/Asemantie
Pajuniitty Naaranpajuntie
Otalampi, Oikotie 78

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *